В Хотел Централ – Павел баня Ви предлагаме да се насладите на всички възможности на РЕЛАКС зоната ни. Тя разполага с открито джакузи на панорамна южна тераса, сауна, парна баня, ледено ведро, солна стая, релакс зона, масажни кабинети.

Джакузи /сезонно/

„Джакузи“ се е превърнало в общо наименование на хидромасажните вани с техните различни модификации. Те се различават от обикновените вани по наличието на  джетовете (дюзи), използващи въздух/вода в съотношение 50 – 50% за подобряване въздействието на водния масаж. Благодарение на множеството си различни дюзи  изтласкваната вода осигурява интензивен и енергезиращ масаж върху тялото, чрез който се ускорява  кръвообръщението, подобрява се кожната трофика и работата на мускулите.  Нашето джакузи се намира на специално обособена южна панорамна тераса. Джакузито е на разположение на нашите клиенти при подходящи метеорологични условия /от април до октовмри/.

Вътрешен басейн

Вътрешният ни басейн е с размери 5,5 на 2,5 метра. Той разполага с 8 хидромасажни дюзи.

Сауна

Представлява помещение с температура на въздуха от 70 до 100°C и е място за отдих, релаксация и усамотяване. Влажността на въздуха се регулира от водата, която се налива върху камъните и създава пара. Високата температура, в съчетание с парите, предизвиква изпотяване, понижаване на кръвното налягане, подобрява се тонусът и жизнеността на тялото. Подобрява се и имунната система.

Парна баня

Парната баня е форма на термотерапия, при която средната температура на въздуха е между 40 и 50 °C, а относителната влажност достига почти 100% – помещението е видимо замъглено от пара. Парната баня е подходяща за хора, които трудно понасят високи температури. При нея, натоварването върху сърдечно-съдовата система е минимално. Под въздействие на парата повърхностният слой на кожата се омекотява. Горещият влажен въздух действа облекчаващо при неразположения, свързани със заболявания на дихателната система, синузити, хреми. Парната баня има и противовъзпалително, хидратиращо и болкоуспокояващо действие.

Ледено ведро

Силно охлаждаща процедура. Това е най-познатия и често прилаган метод за охлаждане и каляване на сърдечно-съдовата система. Леденото ведро е разположено в непосредствена близост до сауната и предоставя възможността преди влизане и веднага след излизане от сауната да се облеете със студена вода.

Солна стая

Това е специално обособено помещение, изградено от солни тухлички. Целта на стаята е да се използват антибактериалните и противовъзпалителни свойства на солта.  Ефектът върху дихателната система и имунитета се постига чрез вдишване на солни пари с определени параметри. Солните частици навлизат в дихателните пътища, полепват по лигавиците, дехидратират и променят вискозитета на наслоени и задържани секрети, активират тяхното изхвърляне, стопират развитието на бактерии и други микроорганизми и предизвикват отчистващо действие. А попадайки върху кожата солните частици активират регенеративни процеси, стопират възпаления и развитие на бактерии, имат също така оздравителен и подмладяващ ефект.

Масажни кабинети

В нашите масажни кабинети можете да се насладите на частичен или цялостен масаж от нашите изкусни терапевти. Предлагаме класически и лечебен масаж (след предварително записване на рецепция).

Хотел Централ – Павел баня!

Очакваме Ви!

Close Menu