Лечение в хотел Централ

Към Хотел Централ – Павел баня работи

ГРУПОВА ПРАКТИКА ЗА ПЪРВИЧНА СПЕЦИАЛИЗИРАНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ ЗА ФИЗИОТЕРАПИЯ, РЕХАБИЛИТАЦИЯ, МАСАЖ И КОЗМЕТИКА

Eлате при нас в хотел ЦЕНТРАЛ в сърцето на Павел баня. Ние ще Ви помогнем да си върнете, физическия и емоционален баланс и комфорт.

За постигане на терапевтичен резултат, Ви съветваме да отделите минимум пет дни и да ни се доверите, за да се погрижим за Вас!

Опитни и висококвалифицирани лекари и медицински специалисти ще се запознаят с Вашето състояние и ще създадат персонално лично за Вас лечебен план за подобряване на здравето Ви или превенция на здравословни проблеми на опорно двигателния апарат, гръбначният стълб и периферната нервна система.

За Вас работят кабинети по физиотерапия и рехабилитация, оборудвани с модерна апаратура и съоръжения, които съчетани с богатият опит и квалификация на нашите специалисти ще възстановят вашият комфорт. В Хотел Централ Павел баня можете да се възползвате от следните лечебни процедури:

Водни процедури

MinVoda

Водните ни процедури включват басейн и джакузи с възможности за подводен масаж, всичко това с уникалната минерална вода на Павел баня!

Електролечение

Нискочестотните процедури, които предлага хотел Централ - Павел баня на своите гости, включват избрани методи от класическото електролечение:

ТЕНС импулси

Транскутанна електрическа нервна стимулация (ТЕНС) представлява блокиране на предаването на болкови импулси към главния мозък, което стимулира организма да произвежда хормона на щастието – ендорфин. Този метод на електроаналгезия има за цел да облекчи изпитваната от човек болка чрез електрически ток. „Транскутанна“ означава „през кожата“, тъй като така процедурата се извършва с електроди, които се допират до кожата и изпращат така наречените ТЕНС импулси с продължителност от 10 до 1000 микросекунди и амплитуда 80 до 100 ТЕНС импулса в секунда.

 

Електростимулации

Електростимулацията е метод от електролечението, който работи на принципа на предизвикването на мускулно съкращение чрез от нискочестотен електричен ток. Тя се прилага в случай на отслабени мускули, породени от дълготрайно обездвижване, спортни травми, следфактурни състояния и заболявания на периферната нервна система. Процедурите по електростимулация подобряват общия тонус на тялото чрез стимулиране на кръвообращението, ферментните системи, гликогена в мускулите и трофиката на мускулите.

Интерферентен ток

Интерферентен ток се получава от два средночестотни модулирани тока – резултатът е трети, нискочестотен в дълбочина, който е с честота разликата между двата ( от 1 до 100Hz). Точно нискочестотния ток оказва благотворно и терапевтично влияние върху организма  има благотворно действие върху организма без проникване в дълбочина, дразнене и болка. Усещат се дълбоки вибрации в зависимост от честотата и ефект на „иглички“ в резултат на тока. Ползите от лечение с интерферентен ток са стимулиране на мускулатурата (от 1 до 50Hz) и обезболяващ ефект (от 50 до 100Hz). Лечението е подходящо и изключително полезно за хора с хронични болки, дегенеративни състояния на ставите, мускулни болки, артроза и други.

 

Диадинамичен ток

Диадинамичен ток се нарича нискочестотен ток в 6 разновидности с еднопътно или двупътно изправяне. Този вид токове имат ясно изразен болкоуспокояващ ефект, който се обяснява с блокиращото им действие върху даден участък от рефлексната дъга. Под влияние на диадинамичен ток в тъканите се образуват съдоразширяващи вещества, подобрява се лимфопотока и обменните процеси в тялото. Този вид електротерапия намира приложение при в лекуването и облекчаването на редица неврологични заболявания, посттравматични състояния, бавно заздравяващи рани и други.

 

Галванизация

Галванизацията представлява електростимулационно лечение, използващо прав постоянен ток с константно напрежение, който не мени посоката си. Този ток преминава в тялото основно през потните и мастните жлези, по-рядко през междуклетъчното вещество на епидермиса. Ефектът от използвания в медицината галваничен ток се получава благодарение на промени в йонната среда на организма, което води до последващи промени в биологичните му функции.

 

Електрофореза

При процедура по електрофореза в тялото по неинвазивен начин чрез електрически ток се вкарват различни лекарствени вещества – идеален вариант за хора с непоносимост към игли или инжекции. Терапевтичният ефект се постига с използването на галваничен ток и лекарствено вещество едновременно. Най-често този вид терапия е полезен на спортистите, тъй като с него лесно се въвеждат в тялото противовъзпалителни или обезболяващи лекарства.

Терапевтичния ефект при електрофорезата се постига от едновременното използване на галваничен ток (прав ток) и лекарствено вещество.

 

Токове на Треберт

 

Руски токове

Гуна фореза

Гуна фореза е вид козметична терапия, често за лице, при която се осъществява въвеждане на инжекционен колаген чрез електромагнитен резонанс. Колагенът е жизнено важен за правилното функциониране на всички ставно-мускулни тъкани на човека, както и за здравината и еластичността на кожата. Приемът му под формата на хранителни добавки с колаген не успява да гарантира пълното му усвояване и достигането му до желаната област. При този метод за неинвазивно лечение с колаген се укрепват и заздравяват хрущялите, сухожилията, мускулите и ставните капсули, заради което намаляват отоците и затрудненото движение в засегнатата област. Специалистите по козметична терапия в хотел Централ - Павел баня използват оборудване, което прави процедурата безболезнена, но с висока степен на проникване на медикамента.

Магнито терапия

Магнитотерапията е неинвазивен метод за лечение от алтернативната медицина, който разчита на постоянни и променливи магнитни полета с ниска честота за терапевтични цели. Древните цивилизации още преди Новата ера са вярвали в лечебните свойства на магнитните скали - "Императорската книга по вътрешна медицина" препоръчва използването на магнитни камъни за лечение на дисбаланс в живата сила - енергията "Ци".
Общобиологичното въздействие на терапията върху тялото се характеризира основно с влияние върху водната структура и частиците с електронен заряд, ускорява дифузията, осмозата и биологичните реакции.
Магнитното импулсно поле, причинено от магнитотерапия, се свързва с повишаване на броя на антителата в организма и стимулирането на еднокринната система.
Терапевтичните ефекти, които ще изпитате от апаратната магнитотерапия, са следните:
- разширяване на съдовете;
- подобряване на трофиката;
- подобряване на регенерацията на тъканите;
- противооточен, аналгетичен и антикоагулантен ефект.

Лимфен дренаж

Процедурите по лимфен дренаж, които можете да посетите в хотел Централ - Павел баня, ще Ви избавят от лимфен застой, задържане на вода и отоци в крайниците. Лимфната система е начинът на тялото да се освободи от токсини и нежелани вещества. Нейната основна функция е да транспортира течност, която съдържа клетки, борещи се с инфекциите - така наречената лимфа. Неприятните лимфни отоци се получават, когато циркулацията на лимфа се забави. Най-често вследствие на обездвижване, неправилно хранене, интоксикация или вирусни заболявания.
Лимфният дренаж стимулира лимфните възли и увеличава циркулиращата в системата лимфа неколкократно. Това редуцира отоците и помага на тялото да се изчисти от отпадни вещества.

Ултразвукова терапия

Ултразвукова терапия се нарича терапевтичното използване на високочестотни вълни с обезболяваща и противовъзпалителна цел. Генерирането на вълните за ултразвукова терапия се получава от механичните колебания на кристали, поставени в ултразвуковия апликатор. Процедурата се извършва чрез нанасяне на гелообразен медикамент под апликатора на ултразвукови вълни. Използваният гел служи за контактно средство между кожата и апликатора и подобрява ефективността на процедурата. Усеща се като лек затоплящ масаж на тъканите.
Този вид терапия е широкоприложим в медицинската практика поради своите незаменими качества - лесен за изпълнение, безвреден и безболезнен. Физиотерапевтите предпочитат ултразвукова терапия при дерматологични, гинекологични, неврологични, УНГ и офталмологични проблеми и заболявания.

Вакуум масаж с интерферентен ток

Използването на вакуум в медицината е факт от кухите керамични пръчки, с които в Древен Китай са лекували множество заболявания. Често извършването на вакуум масаж е съобразено с принципите на акупунктурата - тялото е разделено на различни зони и стимулирането на всички активни точки спомага оптималното възстановяване на организма.
Съвременната вакуум терапия представлява въздействие върху тялото с вакуумен масаж на засегнатите области. Вакуумното всмукване разширява съдовете и подобрява кръвообращението, с което засилва обмяната на веществата, повишава тонуса и функциите на мускулите и изглажда неравенствата на кожата.
Основните ефекти на козметичните процедури вакуум масаж е значителното подобряване на циркулацията на кръвта, детоксикация на тялото, борба с целулита и укрепване на имунната система.

Светолечение

Благотворното въздействие на светлината върху човешкия организъм е в основата на терапията с инфрачервени лъчи - светлолечение. Лъчението от инфрачервена лампа, на което ще бъдете изложени в кабинета в хотел Централ - Павел баня, ще Ви лекува отвътре-навън! Инфрачервените лъчи достигат на дълбочина от 3 до 4 см в кожата на човек, достигат дори вътрешни органи в зависимост от разположението им. Облъчването по време на светотерапия оказва на тялото противовъзпалително и съдоразширяващо действие, поради което често се използва за ускоряване на процеса по заздравяване, за намаляване на болезнени състояния на опорно-двигателния апарат и за удължаване на ремисия на хронични болести.

Луголечение

Приятните и релаксиращи процедури по луголечение се извършват с полагане на топли компреси с поморийска луга върху тялото. Поморийската луга е съкровище, получено като вторичен продукт от добиването на морска сол. Представлява гъста маслоподобна течност с мирис на сероводород, в зависимост от валежите и температурите през годината. Лугата има богат минерален и органичен състав - съдържа натрий, калций, магнезий, хлор, бром, органични вещества и много други.
Лечебните компреси с поморийска луга освен разпускащо на тялото и ума, действат силно антисептично и противовъзпалително на организма, тонизират и релаксират, подхранват и подмладяват кожата и премахват тежестта и умората в крайниците.

Кинезитерапия

Буквалното значение на "кинезитерапия" е лечение чрез движение. Методите, които кинезитерапията използва, са специализирани начини на диагностика и лечение, повлияни от най-новите познания по анатомия, физиология, медицина и педагогика. Вашият терапевт ще приложи целенасочени физически упражнения с цел подобряването на Вашето физическо състояние след операция или травма. При този метод на лечение човекът взима активно участие в оздравителния процес, което му позволява да се мотивира и да повярва в своите способности, непременно забързвайки възстановяването си. Използването на кинезитерапия като лечебно или превантивно средство не само укрепва Вашето здраве, а и Ви помага да се почувствате отпуснато и намясто в собствената си кожа.

Масажи

Лечебните масажи подобряват лечебния процес. Биват цялостни и частични.